2015. január 26., hétfő

„Hasznos” nyeretlenség a Dobó Kupán



Kétnapos tornával folytatta felkészülését az egyre közelebbi, február eleji bajnoki rajtra a Balassagyarmati Kábel SE férfi kézilabda csapata. Bár az egri Dobó Kupán nem kísérte szerencse a társaságot, a nyeretlenség és az utolsó hely ellenére Molnár Ferenc vezetőedző hasznosnak értékelte a hevesi kirándulást.

A Heves Megyei Kézilabda Szövetség által szervezett eseményen a nyolc résztvevő csapat két csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A szombati játéknapon a gyarmatiakra először az NB I/B Nyugati Csoportjában jelenleg negyedik helyen álló Tatai AC gárdája várt, és szoros mérkőzésen négygólos vereséget szenvedtek Szabó Tamásék. Következő összecsapásukra jó öt órai „pihenő” után a nap zárásaként került sor. A román másodosztályt tavaly megnyerő, de a feljutást nem vállaló CMS Oradea (Nagyvárad) ellen az első félidőben jól tartották magukat az Ipoly-partiak, de aztán szünet után elhúzott és biztosan nyert a rivális. Vasárnap délelőtt az NB I-ben a kiesés elkerüléséért küzdő PLER-Budapest együttesével szemben szintén harminc percnyi jó játékot nyújtott a Kábel, de itt is a második félidőben kapcsolt nagyobb sebességre a vetélytárs.

A helyosztókon így a hetedik pozícióért szállt szembe a balassagyarmati csapat, amikor Molnár Ferenc már pihentette néhány kulcsjátékosát, így szoros meccsen a füzesabonyiak győztek. A Kábel SE vezetőedzője azonban cseppet sem volt elégedetlen a teljesítménnyel:
- A felkészülésünket nagyon jól szolgáló újabb tornán vagyunk túl. Igen erős ellenfelekkel szemben mérhettük le, hol tartunk a felkészülésben, mik azok, amiben javulnunk kell. A Tata és a Nagyvárad ellen volt esélyünk a jobb eredményre, és a PLER-t is megizzasztottuk, hiszen az első félidő után csak négy góllal vezettek. Kiváló iramú mérkőzéseket játszottunk, ahol több taktikai felállást kipróbáltunk, egyre jobban látom, kire lehet nagyobb terhet rakni, kire lehet jobban számítani. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, bár meg kell vallani, egy ilyen erősségű tornát képtelenség egyenlő erőállapotban kilenc-tíz kézilabdázóval végig küzdeni. Sajnálom, hogy Albert-Tóth László betegség miatt nem jöhetett velünk Egerbe, ám szeretném kiemelni Danisovszki Eriket, aki a nagyváradiak ellen kiváló produkciót nyújtott, ami kifejezetten biztató a jövőre nézve – értékelt a szakvezető.
A Kábel SE eredményei:
- Tatai AC 22-26

- CSM Oradea 21-27

- PLER Budapest 15-25

- Füzesabonyi SC 21-24

 A tornát a házigazda SBS Eger-Eszterházy SZSE csapata nyerte, amely a második félidőben fordítva, 25-24-re diadalmaskodott a PLER ellen. Az eredményhirdetéskor pedig kiderült, hogy a két napos mérkőzéssorozat gólkirálya 22 találattal a Kábel SE irányító-átlövője, Szabó Tamás lett.
Kanyó Ferenc (Nógrád Megyei Hírlap) tudósítása alapján írta: Hegedűs Henrik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése