2015. január 31., szombat

Lemezen Balassagyarmat Dalai



Tizennégy „nóta” található azon a CD-gyűjteményen, amely nemsokára már mindenki számára elérhető, megvásárolható lesz. Rajta pedig a sokak által „lúdbőröztetően izgalmasnak” ítélt Balassagyarmat Dala, Horváth Ádám szerzeménye.

A lemezt Civitas Fortissima Napján mutatták be, egyelőre még csak a sajtó képviselőinek. A Városházán tartott tájékoztatón Medvácz Lajos polgármester elmondta, eleinte meglepődött, hogy készül a dal, de meghallgatva rendkívül jól esett számára, hogy ilyen remekül sikerült alkotással gazdagodott a város zenei művészete. Így nem csupán azt mondhatják el a gyarmatiak, hogy a múltban milyen jó pop – rock muzsikusok munkálkodtak itt, hanem a jelenkor nemzedékében is akad bőven könnyűzenei tehetség. Nem mellékesen pedig a feltörekvő fiatalsághoz is sugározhatják a közösséghez tartozás, a lokálpatriotizmus szellemiségét.

A CD-lemez összeállítója, szövegírója és zeneszerzője, Horváth Ádám – aki egyébként a dobok mestere – hozzátette, az Óváros téren, szeptember huszadikán több mint ezer fős közönségnek előadott Balassagyarmat Dala „ősbemutatója” adta az ötletet, hogy az ebben közreműködők segítségével egy teljes albumot készítsenek el. Szerencsére a zenésztársak teljesen partnerek voltak, így stúdióba vonultak, amelynek itt az eredménye. Igaz, hogy most még csak a mintapéldányt hozta el a sajtótájékoztatóra, de némi finomítás, hangszerelési kiegészítést követően a moziban, illetve a művelődési központ információjánál már beszerezhető lesz a CD.
Az albumon Horváth Ádám mellett többek között olyan ismert zenésztársak énekelnek, mint Perjési Zsófia, Rózsás Viktória, Gere Péter, Homuth „Öcsi” János, Nemesvári Norbert, Pálmai Krisztián és még sokan mások.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése