2015. január 22., csütörtök

Újabb milliós adomány a gyermekosztálynak



Egymás után érkeznek a különböző adományozásoknak köszönhetően a különböző modern műszerek a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályára. Legutóbb az asztma felismeréséhez és kezeléséhez elengedhetetlen berendezéssel és speciális vérnyomásmérőkkel gazdagodtak.

Korábban, az tavalyi év során pályázatoknak és alapítványokkal, egyesületekkel ápolt remek kapcsolatoknak köszönhetően többször bővült a gyarmati kórház gyermekosztályának eszközállománya. Ilyen volt például a szabadtéri, babamentő inkubátor beszerzése is.


Nemrégiben két alkalommal is érkezett komoly adomány az egészségügyi intézmény e részlegére. A múlt héten a Victoria a Gyermekért Alapítvány közreműködésével, közel kétszázötvenezer forint értékű, a csecsemők és kisgyermekek vizsgálatára alkalmas, a meglévő EEG-készülékhez csatlakoztatható úgynevezett „sapkát” kaptak, így már nem kell a fővárosba küldeni a kis betegeket hasonló kezelések elvégzésére. Csütörtökön délelőtt pedig a Mosolyért Egyesület lepte meg az osztályt valamivel több, mint egymillió forintos nagyságrendű műszer-ajándékával.

Az átadóünnepségen az egyesület nevében Nagy István elnök kiemelte, a környékbeli cégek és vállalkozók körében nagyon jó híre van a gyarmati gyermekosztálynak, rendkívül kedvezőek a visszajelzések az itt folyó gyógyító munkáról. Éppen ezért nem volt kétséges számukra, hogy a korábbi televízió és DVD-lejátszó adomány után, ismét segítsenek a kicsik ápolását végző szakembereknek.
Dr. Bauer Viktor osztályvezető főorvos hozzátette, a most megkapott három, speciális és professzionális, minden korosztályra „adaptálható”, korszerű vérnyomásmérő berendezés nagymértékben hozzájárulhat a még gyorsabb diagnosztizálásokhoz, elsősorban a gyermek-kardiológia szakterületén. Az asztma és allergia korai felismerését megoldó légzésfunkciós vizsgálati eszköz – melynek része egy orr-áramlás mérő készülék is – pedig azért különösen fontos, mert így hatékonyabban ellenőrizhetik a vizsgálatok és kezelések eredményességét. A főorvos elmondta, további céljaik, hogy egy betegőrző monitort és egy intenzív, rehabilitációs gyermekágyat is beszerezzenek – amelyre szintén minden adományozó segítséget elfogadnak.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése