2015. január 11., vasárnap

Visszatekintő - 2014: Vidám lurkók önfeledt serege

Így, télvíz idején szeret az ember visszagondolni a nem is olyan távoli, meleg, napfényes napokra. Mi is így teszünk: tavaly nyáron rengeteg eseményen megjelentünk, rengeteg helyszínről tudósítottunk. Most, június elejétől szeptember végéig, időrendbe szedve visszatekintünk arra, hol is jártunk, honnan tudósítottunk. Reméljük, másokban is kellemes emlékeket idézünk.



A hangszórókból Bodrogi Gyula rekedtes éneke szól, Süsüt, az egyfejű sárkányt megszemélyesítve. Aztán nemsokára vékonyka lány-dal cseng a fülbe, s Ullmann Mónika dúdolja: „fürge róka lábak…”

Miközben a közeli tónál még javában zajlik a horgászverseny, és a pecások egymás után teszik a csalit a horogra, az őrhalmi focipálya, a „Pást” egyik felét hamar benépesíti a vidám lurkók gyerekserege. A patakparttól nem messze aszfaltrajzok készülnek, ki-ki szülői segítséggel, vagy anélkül próbálja ki a népi fajátékokat, s ámul, ahogy a bohóc-fejű bácsi „lufitekerő” mutatványokat ad elő. A bemelegítő aerobic-negyedóra után indul a családi vetélkedő. Emitt a focipálya elválasztó kerítésére felcsippentett zoknikat kell villámsebesen párba válogatni, kicsit arrébb talicskába kerül a csemete, és a papa tolja bőszen ide-oda. Akad, aki a kukoricacsutka-várépítésben jeleskedik, mások kockavárat emelnek, de a különféle műanyag flakonok kupakjait sem olyan könnyű feladat összepárosítani, hát még focilabdával célba lőni.

A Pást másik oldalán egy asztal mellett egy rendőr bácsi mi furát művel? Egy lány ujját mártja valami tintába – hivatalos nevén: ujjlenyomat-vétel. Csak „élesben” ne kerüljön rá sor! Következnek a kézműves foglalkozások, a nap hátralévő részében pedig további sokszínű program, színi előadások, táncház, lovagoltatás, és íjászbemutató is várja az apróságokat.
Őrhalomban szombaton rendezték meg a Vidám Lurkók Napját.
Hegedűs Henrik
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése