2015. április 15., szerda

Bemutatták az új kukásautókat



Az emberek nem tudták mire vélni, mi történhetett Balassagyarmat központjában kedden kora délután, amikor egyszerre két, sárga megkülönböztető jelzést használó kukásautó is felhajtott a régi vármegyeháza előtti széles járdára. Kiderült: a Városüzemeltetési Kft. új „szerzeményeit” mutatták be hivatalosan.

Miután a járművek elfoglalták helyüket, megkezdődött a bemutató. Az autókat kezelő személyzet megnyomott egy gombot és máris feltárult a gépek belseje. Egy nagyméretű „dob” forgott először befelé, majd kifelé, miközben a folyamatokat élénk érdeklődéssel kísérte nem csupán Medvácz Lajos polgármester, Csach Gábor alpolgármester, illetve Bereczk Edit, a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója, hanem a helyi sajtó képviselői, valamint néhány kíváncsi járókelő is.

Bereczk Edit elmondta, egy országos pályázatra adták be igényüket a két hulladékszállító kocsi beszerzésére, és az ötszáz jelentkezőből bekerültek a huszonöt kedvező elbírálás közé. Ráadásul még itt is előkelő besorolást nyertek, ami azt jelentette, hogy a járművek közül is a magasabb hatékonyságú, a környezetvédelmi előírásoknak jobban megfelelő autót nyertek. Mindezt összesen nyolcvanmillió forint értékben. Ezzel a két kocsival immár hatra növekszik a társaság hulladékszállítási feladatokat ellátó gépparkja. Az elmúlt héten a személyzet betanítása, a technikai ismertetés zajlott, két héten belül pedig munkába is állnak az új járművek. Búcsúzásképpen - a humort is elővéve – Csach Gábor alpolgármester a sárga mellényt felvéve a volán mögé ült, míg Medvácz Lajos polgármester a hátsó fellépő pallóra „csimpaszkodott” fel.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése