2015. április 12., vasárnap

Kitisztított Reménysugár-udvar



Serény kezek dolgoztak a verőfényes szombat délelőttön a balassagyarmati Reménysugár Otthon udvarán. Tucatnyi férfi és hölgy, egy baráti társaság tagjaiként a városszépítő nap keretében rendbe tették az intézmény közvetlen környezetét.

Az ötlet Dobrocsi Lénárd városi önkormányzati képviselő – civilben kertészmérnök – fejéből pattant ki. Mondván korábban többször ajánlkoztak már szervezetek a Reménysugár Otthon környezetének megtisztítására, de az elképzeléseket sosem követte cselekvő mozdulat. Most viszont, dr. Fehér Edit intézményvezetővel egyetértésben a fiatalok nekiveselkedtek a munkának. 

Amikor ott jártunk, markos kezek éppen egy kiskocsira rakták fel a zsákokba összegyűjtött nyesedéket és zöldhulladékot. Nem messze onnan, mások a parkolót söpörték. A bejárati ajtóhoz vezető lépcső oldalában három hölgy gyomlálgatta a virágokat, távolabb a fűnyíró berregett. Előkerült egy jókora bárdszerű vágóeszköz is, azzal esett neki az önkéntes parkgondozó az elburjánzott cserjéknek. Egy fiatalember pedig a metszőollóval csinosította a bokrokat.

Dobrocsi Lénárd tájékoztatása szerint sajnos a Reménysugár Otthon már két évtizede nem tud kertészt alkalmazni, így aztán valóban ráfér a csinosítgatás az udvarra. Most sem tudtak mindennel végezni, legfőbb feladatuknak azt tekintették, hogy a bejárat előterét megszépítsék, így a nemrégiben komolyabb felújításon átesett épületegyüttes „külcsíne” is tetszetős legyen, és az ide érkező látogatók, vendégek kedvezőbb képet alkossanak a gondozó intézményről. A városatya hozzátette, a jövőben több ilyen akcióval szeretnék felhívni a figyelmet a lakókörnyezett óvására.
H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése