2015. április 20., hétfő

Még mindig borotvaélen táncol a Kábel SE



Pikáns meccs mostanában a Kecskemét-Balassagyarmat kézilabda rangadó. Elvégre a „Hírös város” legjobbjainak kispadján az az Ocsovai Zsolt ül, aki annak idején nem csupán Gyarmaton nevelkedett, hanem tagja volt a kilencvenes évek eleji „nagy generációnak”, amely oly sok szép eredménnyel és remek teljesítménnyel örvendeztette meg a szurkolókat. Természetes tehát, hogy a kiváló kapus, immár a kispadról irányítva tanítványait minden Kábel SE elleni összecsapást „presztízsmeccsnek” tekint.
A másik oldalon is nagy volt a készülődés a héten. Hiszen a Fradi elleni „zakó” nagyon fájt, szinte „eret vágott”, hiszen egy esetleges siker már olyan nyugtatóan hatott volna, mint idegbetegnek a xanax. Így viszont továbbra is éles maradt a harc a kiesés elkerüléséért, ahol valóban minden egyes pont számít.

A Messzi István Sportcsarnok játékfelületén azonban a hírek szerint semmi sem látszott abból, hogy a borotvaélen mezítláb táncoló kábeles legénység minél előbb leugrana erről a talpat sebző vágófelületről.
(Molnár Ferenc vezetőedző: „A találkozó előtt már éreztem, hogy nehéz lesz. Nem láttam semmi tüzet a csapatban. Sajnos be is igazolódott.”)
Bár az első tíz percben még nem mutatkoztak komolyabb jelek az összeomlásra, azért az mindenképpen intő volt, hogy ezen időszakban összesen öt gól esett, vagyis támadójátékban egyik gárda sem remekelt. Nemsokára azonban belelendültek a házigazdák és a gyarmatiak megingásait sorra kihasználva, egyre jobban elhúztak.
(Molnár F.: „Nem hittem a szememnek, amikor a 20. percben 9-4-et mutatott az eredményjelző. Ekkor már nyolc tiszta ziccert hagytunk ki, és 11/2-es átlövés átlagnál jártunk.”)
Harminc perc alatt csak öt gól. Ilyet vendégként nem hogy egy NB I/B-s, de még egy megyei osztályú csapat sem engedhet meg magának. A félidőben persze ment a kemény „fejmosás”, a „kapjátok össze magatokat” lelkesítő-buzdító szöveg, ám ez sem segített.
(Molnár F.: „Ahogy a játékvezetők jelt adtak a második félidő kezdésére, a szinte pillanatok alatt bekapott három gól végleg eldöntötte a találkozót. Ráadásul Jakubecz János olyan sérülést szenvedett, ami miatt azonnal kórházba kellett szállítani, és még a pályafutásának folytatása is veszélybe került. Egyszerűen nem ment semmi, csak szenvedtünk és szenvedtünk…”)
A balassagyarmatiak rendkívül gyenge teljesítményére jellemző, hogy már több mint negyven (!) perc eltelt a mérkőzésből, és még mindig nem érték el a tíz „termelt” gólt. Miközben azért a kecskemétiek sem „lubickoltak”, de tény és való, a mérkőzés utolsó szakaszára már annyira kiengedhettek, hogy Ocsovai Zsolt a korábban kevesebb lehetőséget kapott kézilabdázóit is bátran harcba vethette.
(Molnár F.: „A legvégén hiába kozmetikáztuk az eredményt, ezen az estén rá sem lehetett ismerni a csapatra. Ez a hajó elúszott, így élet-halál mérkőzést kell játszanunk hét végén a Törökszentmiklóssal.”)
Sok dolga lesz a héten a szakvezetésnek, ismét rendet kell tenni a fejekben és szinte megint a nulláról nekivágni – a végső hajrának.

A jegyzőkönyv:
Kecskeméti TE–Kisokos – Balassagyarmati Kábel SE 25-18 (12-5)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 200 néző, Vezette: Kolarovszki – Szabó I.
Kábel SE: Siró – Bécsi 2/2, Piroska 1, Maletics 1, Szabó T. 3/1, Albert-Tóth 4, Szabó A. 1. Csere: Djukanovics (k), Radjenovics 1, Danisovszki 3, Széles, Bán 1, Jakubecz, Tihanyi 1.
A KTE legjobb dobói: Scheuring 8/1, Milovits 3, Bonyhádi 3, Gyárfás 3.
Hétméteresek: 1/1 illetve 4/3, Kiállítások: 14 perc + 1 kizárás (Szabó B.), illetve 14 perc.
Az eredmény alakulása: 11. perc: 3-2, 20. perc: 8-3, 27. perc: 10-4, 34. perc: 16-5, 41. perc: 19-9, 48. perc: 22-12, 55. perc: 25-15.
H.H. 
Fényképek a meccsről a kesport.hu oldalon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése