2015. április 26., vasárnap

Megújuló orvosi rendelők



Nyugat-Nógrádban öt ellátási körzetben, kilenc településen, közel kétszázhatvan-millió forintból korszerűsítenek orvosi rendelőket a közeljövőben – jelentette be érsekvadkerti sajtótájékoztatóján Balla Mihály országgyűlési képviselő.

A politikus elmondta, az egészségügyi alapellátás fejlesztésére benyújtott korábbi pályázatokon több igénylés úgynevezett „tartaléklistára” került. A kormány úgy döntött, mivel akadt forrás a beruházásokra, ezek a települések is bekerülhetnek a támogatási körbe. Így Romhány-Kétbodony-Szente, illetve Magyarnándor-Becske-Debercsény minden egyes körzeti rendelőn elvégezhetik a szükséges munkákat, tatarozást, belső csinosítást, eszközfejlesztést. Önálló „kalapba” került Bercel, illetve Cserhátsurány, itt a fentiekhez hasonlóan 59-59 millió forintból korszerűsödhet a komplex egészségügyi ellátás. A kilencedik hely Szécsény-Pösténypuszta, itt, mivel kisebb méretű a felújítás 17 millió forintos a támogatási összeg.
A honatya hozzáétette, ez a kormányzati segítség mind a dolgozók, mind a betegek számára hatalmas előrelépést jelent, az önkormányzatok pedig az elkövetkező időszakokra beadott pályázati igényléseikben (például a TOP-program), újabb fontos célokat jelölhetnek meg.
(hegedűs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése