2015. április 15., szerda

Spangár-díjak Rétságon



Több mint egy évtizedes hagyomány már Rétságon, hogy a városban működő Spangár András Irodalmi Kör a költészet napja alkalmából kiosztja verses-prózai pályázatának díjait.
 
A pályázatra ebben az évben valamivel több mint száz elbírálandó mű érkezett be, amiből aztán a minden esztendőben elkészülő antológia-kötetbe végül most huszonnégy szerző huszonhat alkotása kerül be. A kiadványt helyi fotósok képei illusztrálják.
 
Az átadó-rendezvényen előbb Jóni Anita szép népdala hangzott fel, majd Varga Nándorné könyvtárigazgató köszöntötte a résztvevőket. A Spangár-kör vezetője, egyben a Börzsönyi Helikon szerkesztője, Karaffa Gyula ismertette röviden a pályázati elbíráló munka folyamatát, és beszélt az irodalom szerepéről és fontosságáról a mai életünkben.
A Dovák B. József képzőművész által készített tűzzománc plakettet elsőként a prózai kategória győztese, Horvát Gábor vehette át, míg a versek között Taábory János – aki személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen – költeményét ítélte nyertesnek a zsűri.
Természetesen az esemény további részében helyi előadók részleteket olvastak fel a legsikerültebb pályaművekből.
H.H.
Információ: retsag.net (Girasek Károly)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése