2015. június 12., péntek

Éjszaka a könyvtárban



A közelmúltban több tévéadó is műsorára tűzte Ben Stiller főszereplésével az „Éjszaka a múzeumban” című filmet. Ebben a főhős szeme láttára elevenednek meg őskori szörnyek, vadállatok és történelmi alakok. Nos, a balassagyarmati Madách Imre Városi Könyvtár közelmúltban rendezett éjszakai programján ugyan nem történt ennyi minden „csoda” a résztvevőkkel, a gyerekeknek így is rengeteg tartalmas élményben lehetett részük.
 
A „Könyvmolyok éjszakája” címet viselő eseményre a szervezők elsősorban harmadik-hetedik osztályos tanulókat vártak, akiket a szülők féltőn bíztak rá a könyvtárosokra. A megismerkedés pillanatait követően egészen az éjfél utáni percekig tartott a feladatok sora. Először Zsiga László mutatta be nekik, milyen túlélési praktikákat alkalmazhatnak, ha esetleg kietlen rengetegbe, vagy váratlan helyzetekbe kerülnek, ahonnan minél előbb ki akarnak kecmeregni. Ezután a könyvtáron belül négy helyszínen különböző ötletes feladványokkal csapatvetélkedő zajlott, sőt, egy kicsit szivacslabdáztak is az iskolások. A legizgalmasabb perceket a raktárban töltötték a fiatalok, amikor elemlámpával a kézben bebarangolták a sötét padláshelyiségeket. Nem maradtak éhen sem a lurkók, hiszen a rendezők megvendégelték őket pizzára. Éjfélkor egy nagy sikerű közös karaoke zárta a kis könyvmolyok különleges találkozóját, ahol megalakult a Madách Imre Városi Könyvtár általános iskolás olvasói kórusa is. 
 
A kimerítő programsorozat után az alkalmi fekhelyen fáradtan terültek el a gyermekek, majd az édes álmot követően a zenés ébresztő után vidáman, és ezernyi élménnyel gazdagabban térhettek haza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése