2015. június 12., péntek

Plakátkampány helyett önkéntes munka



A Magyarországra érkező menekülthullámmal és a kormány bevándorlás-politikájával kapcsolatban felmerült új fejleményekről tartott sajtótájékoztatót a közelmúltban Dobrocsi Lénárd, a Jobbik nyugat-nógrádi választókerületi elnöke.

A politikus kifejtette, a közpénzek értelmetlen és teljesen haszontalan elköltése helyett valós megoldásokat keresve ajánlanak új lehetőségeket Nógrád megyében a migránsokra vonatkoztatva. Hangsúlyozta, a hazánkba illegális úton érkező külföldiek legelőször a kötelezettségeikkel legyenek szembesítve. Hozzátette, nem az adófizetők pénzéből kell egy  nemzeti konzultációnak nevezett kampányra kell egymilliárd forintot költeni, majd újabb súlyos milliókat fordítani „neoprimitív” plakátok kifüggesztésére, és az sem megoldás, amit a baloldal gyermeki módon művel, amikor mintha játszótéren lennének, a plakátok rongálásába kezd, és arra buzdít másokat is. A választókerületi elnök költői módon tette fel a kérdést: vajon miért nem az idegenrendészeti befogadó állomásokon, vagy a déli határ menti intézkedések alkalmával osztogatja a kormány több nyelvre lefordítva ezeket a nagyot mondó „lőzungokat”?

- Mi nulla forintból igyekszünk értelmesebb üzenetet küldeni a bevándorlók számára – mondta Dobrocsi Lénárd. – A balassagyarmati idegenrendészeti szállás vezetőivel történt egyeztetést követően az épületen belül a faliújságra kihelyeztünk egy felhívást: a június 20-ra általunk szervezett városszépítő napra, önkéntes munkára invitáljuk a menekülteket. Tesszük mindezt azért, mert úgy gondoljuk, azok az idegenek, akik itt befogadásra lelnek, legyenek hálásak ezért a városnak, és a maguk eszközeivel járuljanak hozzá a település fejlődéséhez. Ezzel bizonyíthatják, hogy valóban hasznos tagjai akarnak lenni a magyar társadalomnak, és értéket teremtenek ott, ahol befogadják őket.
A politikus végül kifejtette: reméli, a június 20-i akciójukhoz minél többen csatlakoznak majd, és szombaton reggel kilenc órakor a Bajcsy utcai egykori csendőrpalota elől minél többen elindulnak, hogy kitisztítsák és megszépítsék Balassagyarmatot.
Hegedűs Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése