2015. szeptember 30., szerda

Kiesett a kupából a Kábel SE



Nem csupán a kettős játékengedélyes kézilabdázóira – így Munkácsi, Mikita és Vízler – nem számíthatott a kábeles szakvezetés, hanem Molnár Ferenc vezetőedző az elmúlt két bajnokin remekül játszó balszélsőt, Szabó Andrást is pihentette a kupameccsre. Amely jól indult a gyarmatiak számára, hiszen Tokai már az első támadásból betalált, sőt, nem sokkal később a neve napját ünneplő Bécsi Mihály is szemfüles gólt ért el. A nyolcadik perctől kezdve azonban a szinte teljes kezdőcsapatát felvonultató – a szeptember 19-i bajnoki meccshez képest mindössze egy helyen változtatott – nyíregyháziak átvették az irányítást. Dóczi valamennyi lövése középen találta el a kapust, a leindításokból, illetve a gyors ellenakciókból sorra eredményes volt a szabolcsi különítmény – a Balassagyarmaton nevelkedett Gubó egymás után háromszor is bevette Síró hálóját. A félidő közepe táján már hatra duzzadt a különbség a két gárda között, hazai oldalon mindössze Székely emelkedett ki, aki rendre rést talált a hórihorgas nyírségi védőfalon, illetve biztosan értékesítette a büntetőket. Szünetig nem is nagyon változott a játék képe, Gubó mellett a másik két átlövő, Pánczél és Kaplonyi is egyre inkább „bemelegedett”, a gyarmatiak pedig csak futottak az eredmény után.

A második félidő elején azonban kis híján fordulat következett a játék menetében. Az első öt percben csak a házigazdák fejezték be sikeresen támadásaikat, és Székely átlövésével egyetlen találatra megközelítették ellenfelüket. Ám ekkor görcsössé váltak a kábelesek, kapkodtak, túl sebesen szőtték akcióikat, labdákat adtak el, helyzeteket rontottak, a Nyíregyháza viszont alig vétett bakit, a rutinos Bécsi János lerohanásokból növelte az előnyt, és hamar újra létrejött a négy-öt gólos különbség. Az utolsó húsz percre a hazai mester az addig pihentetett Duzsit is pályára küldte, aki igen pontosan célzott, míg Bécsi Mihály szinte őrületbe kergette a japán válogatott Mekarut – háromszor látványosan hanyatt esve játszott el sikeresen vele szemben belemenést, egyszer pedig ki is állíttatta a távol-keleti légióst. Ám már nem ment a talpra állás, és mindössze az gerjesztette a hangulatot a nézőtéren, amikor Tóth kétszer is a palánkhoz passzírozta a cselezni készülő Duzsit.
Összességében a tartalékos Ipoly-parti alakulat jól helytállt az erősebb játékerőt képviselő vendégekkel szemben, de a játékosok sok hibát vétettek, így nem volt esélyük a komolyabb bravúrra, a továbbjutás kivívására.
Molnár Ferenc: Ahogy ígértem, azok játszottak többet, akik eddig alig, vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget. Sajnos, ők nem tudták most azt hozni, amit elvárok tőlük. A második félidőben gyorsítottunk a támadásokon, közelebb is kerültünk, de végül a Nyíregyháza teljesen megérdemelten nyert.
Varga Zsolt: A bajnokihoz képest jóval békésebb, színvonalas meccset játszottunk. Végig vezetve, irányítottuk a találkozót, győzelmünkhöz nem férhetett kétség.

A jegyzőkönyv: 


Balassagyarmati Kábel SE – Nyíregyházi KC 32-35 (16-20)
Balassagyarmat, 150 néző, vezette: Ágnecz, Sipos.
Kábel SE: Síró – BÉCSI M. 4, SZÉKELY 11/4, Dóczi, Piroska, Tokai 1, Bán 2. Csere: Kajdy, LEITER 3, Szabó T. 4/3, Tihanyi, DUZSI 7. Vezetőedző: Molnár Ferenc.
NYKC: Oláh – Nagy Cs. 3, PÁNCZÉL 6, GUBÓ 5, Tumidalsky, KAPLONYI 6, Tóth 3. Csere: Andelics (kapus), Varga L. 2/1, Braun, KURBELY 4, Mekaru 2, BÉCSI J. 4. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Hétméteresek: 8/7, ill. 2/1. Kiállítások: 12, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 4-4, 19. perc: 6-12, 23. perc: 10-15, 35. perc: 19-20, 42. perc: 20-25, 45. perc: 23-26, 51. perc: 25-30, 55. perc: 29-32.
H.H.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése