2015. november 1., vasárnap

Félidőben még vezettek…



KTE-Kisokos – Balassagyarmati Kábel SE 28-22 (10-11)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
KTE: KISÉK – MISS 8/6, Gyárfás 2, Éliás 1, Burik, FÜLEKI 6, Horváth A. 3. Csere: Zaklajda (kapus), Szabó B. 1, Horváth V. 2, MILOVITS 4, Petrik-Varga, Scheuring 1. Vezetőedző: Ocsovai Zsolt.
Kábel SE: DJUKANOVICS – Duzsi 2, Székely 2, SZABÓ T. 11/3, Munkácsi, Mikita 2, Szabó A. 3. Csere: Síró (kapus), Dóczi, Leiter, Bécsi 2, Tokai, Piroska, Bán. Vezetőedző: Molnár Ferenc.
Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3. Kiállítások: 6, ill. 12 perc.
Az eredmény alakulása: 7. perc: 2-2, 12. perc: 6-3, 21. perc: 6-7, 27. perc: 10-9, 37. perc: 14-14, 47. perc: 20-15, 51. perc: 23-16, 55. perc: 24-19.

A mérkőzés elején mindkét csapat puhatolózó taktikával lépett fel, igyekeztek kiismerni az ellenfél gyengébb pontjait. Éppen ezért elsősorban a védekezés tudományában jeleskedtek, illetve a két kapus, Kisék és Djukanovics mutatott be nagy bravúrokat. A vendégeknél Székelyt korán kihagyott büntetője láthatóan megzavarta, de Szabó Tamás, Duzsi és Mikita találataival a balassagyarmatiak az első játékrész közepén így is átvették a mérkőzés irányítását. A kecskemétiek bizonytalanságait azonban nem sikerült teljes mértékben kihasználni, mert az átlövők sorra elrontották a kísérleteiket. A félidő vége felé egy pillanatra a házigazdák átvették a vezetést, de Székely és Szabó Tamás ügyes akciói révén az Ipoly-partiak térhettek előnnyel pihenőre.

Fordulást követően szűk tíz percig nem változott nagymértékben a játék képe. Ekkor azonban fokozatosan pontosabban kézilabdázott a KTE, Milovits, Miss és Szabó Balázs is jó érzékkel fejezte be a támadását, és rögvest három, négy, majd ötgólos lett a különbség, miközben a gyarmati átlövők, az egy szem Szabó Tamás kivételével továbbra is csődöt mondtak az ellenfél kapuja előtt. A hajrába lépve egyre inkább már csak az maradt a kérdés, milyen arányú vereséget szenved a nógrádi alakulat. Bécsiék a végén mindent megpróbáltak, rövid ideig csökkentettek a hátrányon, de Scheuring és Füleki góljai magabiztosabbá tették a kecskemétiek sikerét.
Összességében a Ferencváros bravúros legyőzését követően nem tud formába lendülni a kábeles legénység, és ezúttal hiába volt jó kapusteljesítmény, ha az átlövők betliztek.
Ocsovai Zsolt: A második félidőben óriásit küzdöttek a fiúk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a Balassagyarmat az első félidőben igazolta is jó hírét. Ami eddig a hátrányunk volt, most előnyünké vált, hiszen szünet után tudtunk felpörögni. A játékosok fejben rendezték a dolgokat, talán ennek is köszönhető, hogy ha nem is simán, de jó teljesítménnyel nyertünk nevelőegyesületem gárdája ellen.
Molnár Ferenc: A zöld-fehér mámornak vége, hiába mondtam, hogy az csak egy mérkőzés. A játékosaimnak jókor jött ez a két pofon. Két hetünk van, hogy rendezzük a sorainkat és fogjuk is. Utálok veszíteni, és azok a kézilabdázóink, akik másképp gondolkodnak, nem sokáig szívják a gyarmati levegőt. Előkelőbb helyen kellene állnunk, de a magyar mentalitás abszolút jellemző a fiainkra. Ennek véget vetek! Csak győzni és sikereket elérni akaró emberek kellenek!
Junior: 52-21.
H.H. 
Foto: kesport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése