2016. február 14., vasárnap

Már az első félidőben eldőlt az ütközet



Nyíregyházi KC – Balassagyarmati Kábel SE 33-25 (19-11)
Nyíregyháza, Bem József Általános Iskola, 150 néző. V.: Babicz, Haskó.
NYKC: NAGY L. – Munkácsi 4/3, PÁNCZÉL 10, Bécsi, GUBÓ 6, LEITER 4, Illés 3. Csere: Oláh, Dudás (kapusok), Varga L. 1, Nagy Cs., Kurbely 1, Kaplonyi 2, DOLICS 2, Mihályi. Vezetőedző: Varga Zsolt.
Kábel SE: Djukanovics – Duzsi 1, Székely 6, Szabó T. 4, Dóczi, ALBERT-TÓTH 8, Szabó A. 1. Csere: Síró (kapus), Kajdy, Tihanyi, Vízler 4/1, Bécsi, Tokai, Bán 1. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/1. Kiállítások:  14, ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 3-2, 11. perc: 9-2, 15. perc: 12-3, 21. perc: 14-9, 26. perc: 17-10, 33. perc: 21-13, 43. perc: 26-20, 51. perc: 30-20.

Bár rögtön első támadását elhibázta a balassagyarmati együttes, bő öt percig méltó ellenfele volt a dobogó második helyén tanyázó vetélytársának. Ezután viszont egyre inkább elhúzott a Nyíregyháza. A vendégek nagy helyzeteket rontottak el, előbb Székely, majd Szabó Tamás hagyott ki hétméterest – pontosabban a „rolót” lehúzó Nagy Levente hárította a próbálkozásokat. Győrffy Sándor idejekorán, a tizenegyedik percben letette a zsűriasztalra az időkérő lapot, ekkor már 9-2 állt az eredményjelzőn.
A megbeszélést követően némileg javult az Ipoly-partiak játéka. A hosszú gólcsendet Szabó András törte meg, később Albert-Tóth is egyre pontosabban célzott, de a másik oldalon sem akadozott a gépezet: hiába őrizték fokozottabban az irányító-szervező Vargát, az átlövők, a Balassagyarmaton nevelkedett Gubó, a rutinos Kaplonyi és a balkezes bombázó Pánczél keresztmozgásaikkal teljesen szétzilálták a Kábel SE védekezését. Ennek következtében 14-9 után ismét növelte előnyét a házigazda társaság, így lényegében már a szünetre tetemes lett a két csapat közötti különbség.

Szünet után kapust cserélt a Nyíregyháza, és a két fiatalabb hálóőr már kevésbé hatékonyan tartotta hátul a „frontot”. Vízler, Székely, Szabó T. és Albert-Tóth találataival „bebetonozódni” látszott a hat-hétgólos hazai előny, de az utolsó negyedórára nagyobb sebességbe kapcsoltak Varga Zsolt tanítványai: Pánczél kilencedik gólja 30-20-nál a meccs legnagyobb különbségét eredményezte, de ezzel mintha meg is elégedett volna a szabolcsi alakulat, mert a találkozó végére kiengedtek. A gyors ellenakciókkal „operáló” gyarmatiak kihasználták az alkalmat, és a hajrában közelebb férkőztek.
Összességében a csoport élmezőnyéhez tartozó Nyíregyháza végig éreztette ellenfelével, ezen az estén nem sok esélyük lehet idegenben. A Kábel SE játékosai mind támadásban, mind védekezésben rengeteg hibát vétettek, és csak percekre sikerült azt a teljesítményt mutatniuk, ami a múlt héten, az ózdiakkal szemben jellemezte őket.
Varga Zsolt: Ha az eredményt nézem, azt kell mondanom, hoztuk a kötelezőt. Ez így is van, noha többször volt kisebb megingás a játékunkban. De éppen azért vagyunk elöl a bajnokságban, hogy ezeken a hullámvölgyeken minél gyorsabban átjussunk.
Győrffy Sándor: A Nyíregyháza azt játszotta, amit előzőleg vártunk, mi viszont messze nem nyújtottuk, amit az öltözőben megbeszéltünk. Hibáinkat az ellenfél kellő mértékben kihasználta, de a végén elkerültük a még súlyosabb vereséget.
Hegedűs Henrik
Foto: Bakos László

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése