2017. március 12., vasárnap

Infarktusos izgalmak a végjátékban

Balassagyarmati Kábel SE – Kecskeméti TE-Kisokos 23-23 (10-13)
Balassagyarmat, 200 néző. Vezette: Natkai, Szalay.
Kábel SE: Varga – Nagy 4, Pordán, Dóczi 1, Kovács B. 5/1, ALBERT-TÓTH 7, György 2. Csere: Balogh (kapus), Horváth, Székely 3/3, Tokai 1, KAJDY, TIHANYI. Vezetőedző: Győrffy Sándor.
KTE: Zaklajda – MISS 10/5, Kátai 2, BUJDOSÓ 5, PETRIK-VARGA 4, Éliás, Horváth 1. Csere: Csernyik (kapus), Szabó, Burik 1, Szőllősi. Vezetőedző: Ocsovai Zsolt.
Hétméteresek: 6/4, ill. 7/5. Kiállítások: 8 ill. 10 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2, 10. perc: 2-5, 16. perc: 6-7, 25. perc: 8-12, 38. perc: 14-17, 44. perc: 18-19, 58. perc: 21-23.

A kecskemétiek balassagyarmati vendégszereplése minden évben különlegességet hordoz, hiszen a rivális negyvennégy esztendős vezetőedzője, Ocsovai Zsolt itt született, a kábeles közegben nevelkedett és érett a kilencvenes évek kiváló kapusává.
Albert-Tóth két jó megmozdulása nyitotta a meccset, de ez után mintha megbénultak volna a kezek, mert sorozatban hibázta el a támadásait a hazai csapat. Pordán, és a múlt héten, Törökszentmiklóson remeklő Kovács is rendre bakizott. A KTE elsősorban a beállósok megjátszásából „operált”, illetve kívülről az apró termetű Bujdosó talált réseket a gyarmatiak védekező falán. A 12. perc elején időt is kért Győrffy mester.  Ezt követően sem változott azonban a játék képe. Az Ipoly-partiaknál továbbra is a beállós megmozdulásainak akadályozása jelentette a leginkább megoldatlan feladatot, és támadásban is rendre kimaradtak a lehetőségek.  Kétszer ugyan sikerült egy gólra felzárkózniuk Dócziéknak, de ismét a Kecskemét vette át a mérkőzés irányítását. Még emberelőnyös helyzetből sem tudott tőkét kovácsolni a Kábel, sőt, a huszonötödik percben Miss jobbszélről érkező találata már négygólos vendég-vezetést eredményezett. A KTE sokmozgásos támadótaktikája láthatóan megzavarta a hazai együttest, Bujdosó pedig a legváratlanabb szituációkban szánta el magát lövésre. Több eladott labda is borzolta a hazai publikum kedélyeit, ezért sem jutott közelebb ellenfeléhez a szünetig a nógrádi gárda.

A második félidőt Balogh két szép védése vezette fel, majd Székely értékesített büntetőjével közelebb férkőzött ellenfeléhez a Kábel. Itt is, ott is kétperces pihenőre vonult néhány játékos, a rövid ideig tartó létszámfölényes állapotokat azonban egyik csapat sem tudta tartósan kihasználni. A tizedik perc tájékán gyors gólváltások növelték a mérkőzés ritmusát, és ha a szurkoló kislányok mondókája nem babonázza meg a hétméterest végrehajtani készülő Misst, négy góllal húzott volna el a „Hírös város” legénysége. Ezzel szemben Nagy szélről belőtt ziccerével 18-19-re a házigazdák ismét megközelítették a Kecskemétet. Sőt, Tihanyi és Kajdy küzdelembe vetésével a középső területen jelentősen feljavult a balassagyarmatiak védekezése, ami labdaszerzést hozott, ám az indítást lefülelték az alföldiek. Kisvártatva kísértetiesen hasonló jelenet játszódott le, azonos befejezéssel, hiszen újra pontatlan lett az indítás, és ahelyett, hogy az egyenlítésért rohamoztak volna Tokaiék, Kátai átlövése révén megnyugtatóbbá vált a KTE előnye.
Két és fél perccel a befejezés előtt a vendégek kétgólos előnyben, a gyarmatiak pedig Nagy kiállítása miatt emberhátrányban voltak. Kovács nagy lendülettel betört, Burik lerántotta, az ítélet kétperces büntetés és hétméteres lett. Székely három lövőcselt is bemutatott, de Zaklajda kapus bravúrosan kirúgta a labdát, ami viszont a hazaiaknál landolt. A következő pillanatban Pordán jól vette észre az ellenkező oldalon őrizetlenül álló Györgyöt, aki a bal szélről beugorva kilőtte a hosszú sarkot. Az ellenakció során, immár az utolsó percbe lépve Bujdosó kitámasztásból próbálkozott, a labda a felső kapufáról a gólvonalra, onnan pedig kifelé pattant. Megteremtődött az esély az egyenlítésre, és Nagy nem hibázott. Mindössze tizennyolc másodperc maradt. Ocsovai Zsolt időt kért, a kupaktanács során megbeszélték a követendő taktikát. A gyarmati védelem azonban stabilan állt a talpán, áthatolhatatlanná vált a fal. Két másodperccel a vége előtt szabaddobáshoz jutott a KTE. A kispadról csereként befutott a hórihorgas Éliás, aki Kátaihoz passzolt, ám a jobbátlövő kiejtette kezéből a labdát, abban a „minutumban” meg is szólalt a duda.
Összességében rendkívül kiélezett, a végletekig izgalmas csatát vívott a két csapat, és a kecskemétiek sajnálhatják jobban, hogy csak egy ponttal távoztak vezetőedzőjük szülővárosából.
Győrffy Sándor: Még mindig nem tudunk átlépni a saját árnyékunkon. Azt hittem, Törökszentmiklóson már átjutottunk a holtponton, de lehet, túl sok teher rakódott a játékosokra, és e görcsösség miatt sem sikerült a győzelem.
Ocsovai Zsolt: Bosszankodom, mert elrontottuk a végjátékot. Becsúszott egy-két olyan hiba, ami egy ilyen „éles” meccsen nem férhet bele. Ezt a mérkőzést nekünk meg kellett volna nyernünk.

Junior: 28-39.
Hegedűs Henrik
Fotó: KTE facebook oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése