2017. november 17., péntek

Haranglábbal együtt újult meg a ravatalozó teteje

Tízmillió forintos belügyminisztériumi támogatásból két fontos fejlesztést hajtottak végre Honton: a közelmúltban elkészült a temető ravatalozójának új tetőszerkezete, illetve egy bekötőút kapott friss aszfaltburkolatot.

Kacskaringós, némely helyen vadregényesnek tűnő, de azért kellemes érzetet adó környezetben vezető úton jutunk el a Hont katolikus templomának szomszédságában elterülő temetőhöz. Épp csak leparkolunk a szépre festett kerítés mellett, amikor egy idős férfi érkezik a közeli kúthoz, telitölteni műanyag kupáját. Nem messze tőle középkorú hölgy igazgatja a szerettei sírján lévő virágokat.
Hamarosan megérkezik Gál Magdolna, a település polgármestere is. „Tízmillió forintot kaptunk a Belügyminisztériumtól az adósság-konszolidációban nem részesült települések támogatási keretéből” – mondja, majd hozzáteszi: „ezt a pénzösszeget két részre osztottuk. Egyrészt nagyon ráfért már a ravatalozóra, hogy új tetőt kapjon. Eddig egy lapos szerkezet volt, ami gyakran beázott, illetve önmagában nem nyújtott túl ápolt képet. Ráadásul egy előtetővel és egy haranglábbal is kiegészítettük, reméljük, két héten belül megérkezik a már kiöntött harang is, így méltó körülmények között adhatjuk át hivatalosan a felújított létesítményt.”

Miközben a temetőtől visszafelé haladunk, Gál Magdolna hozzáteszi, a mintegy hétmillió forintba került beruházáson kívül ebből a BM-keretből egy gyakorta használt útszakaszt is aszfaltoztattak. Az egykori általános iskola mellett halad az enyhén emelkedő Pázmány utca, ami a 2-es főútba torkollik. Itt hárommillió forintba került a mintegy kétszáz méteres terület korszerűsítése. Honti látogatásunk végén ezt a fejlesztést is megtekintettük.

H.H.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése